Cпецпроекти
Правила гарного смаку:
як організувати ідеальну вечірку
Коли ми говоримо про «хороший смак», важливу роль відіграють правильно розставлені акценти. Ми знайшли чотирьох українських блогерів, які знаються на вишуканих смаках: в одязі, подорожах, музиці та стилі, кухні та напоях. Кожен із них організував ідеальну вечірку та продумав її тематику до дрібниць.

Аліса Ілієва розкриває тему подорожей, Богдан Юсипчук - тему музики і все, що з нею пов'язане, Євген Клопотенко змістив акценти на кулінарію та розмаїття смаків в їжі і напоях, а Таня Губенко у себе на вечірці розповідала про стиль. Спільними у всіх блогерів були лише кілька аспектів: гарний настрій, незабутні емоції та ягідний смак освіжаючого пива Kronenbourg 1664 Blanc Fruits Rouges.

Редактор bit.ua побувала на усіх вечірках і дізналася про те, яких правил варто дотримуватися, коли запрошуєш до себе гостей, формуєш власний образ, подорожуєш і відчуваєш яскраві смаки всього, що тебе оточує.
Богдан Юсипчук
Український актор, модель, володар титулів "Містер Україна" та «Mister Sea World»
Першою вечіркою, на якій побувала наш редактор, став музичний івент на яхті, організований Богданом Юсипчуком. Почалося все зі знайомства. Коли знаходишся у компанії, де нікого (майже) не знаєш, буває важко підтримувати бесіду, але Богдан вирішив цю проблему. Завдання було наступним: музику ми обираємо разом. Завдяки обговоренню треків, компанія швидко знайшла спільну мову, а через півгодини враження було таке, що всі знають один одного не перший рік. Акценти: гарна музика, яку компанія обирала власноруч, дрес-код у наближеному до яхтенного стилі, напої – літні, легкі, фруктові, настрій – тільки вперед.
Про музику та вибір плейлиста для вечірки
Зазвичай я запитую у декількох людей, що їм подобається, даю послухати те, що люблю сам, і, якщо всі погоджуються, то вмикаю саме ці треки.

Музика, вона завжди фоном, завжди до спілкування. Музика – це те, що створює настрій і, головне, щоб вона була доречною. По публіці буде видно, чи вдалою є музика. Якщо всі не танцюють, а починають розходитися, не потрібно чекати закінчення треку, його одразу треба змінювати.Необхідно завжди відчувати публіку, відчувати тусовку, кожна тусовка – це єдиний організм.


Про нові треки
Я просто дивлюся фільми. Мої улюблені треки – з кінофільмів. Якщо десь щось гарне почув, одразу шазам вмикаю.
Про те, що має бути вдома на випадок появи гостей
У холодильнику завжди мають бути м'ясо, овочі, фрукти, пиво, добрий коньяк, вино, віскі.
Про найяскравішу з відвіданих вечірок
Найяскравішу вечірку влаштовував мій друг. Він американець, але має українське коріння. Вечірка була приватною, були лише свої люди, свої музиканти, дуже багато творчих особистостей. Було настільки класно і цікаво, що я не можу передати. Ніякого напруження. Вмикали музику, яку хотіли, їли все, що хотіли, пили все, що хотіли. І ніхто нікого не побив, ніхто ні з ким не посварився, не було неприємних пригод, не було випадкових людей. Все було просто шикарним, адже головне для подібних заходів – комфорт і свобода.
Про те, як розставити акценти для вдалої вечірки
Коли я організовую вечірку, маю дві мети: щоб люди завели корисні знайомства, і щоб кожен гарно відпочив і відчув себе трохи щасливішим.

Також важливим аспектом в організації будь-якого заходу я вважаю напої. Мені цікаві новинки. Наприклад, буває пиво, а буває незвичне пиво з легким смаком малини. Цього разу пригощаю своїх гостей новим смаком – Kronenbourg 1664 Blanc Fruits Rouges. Пиво дуже легке, влітку – те, що треба. А, взагалі, все залежить від настрою. Звичайно, є класика. Класика – це безпрограшний варіант завжди, але треба дивитися, що подобається людям, потрібно відчувати це все та експериментувати.


Таня Губенко
Б'юті-блогер, Рапунцель, експерт зі стилю та краси
Тематикою вечірки Тані Губенко став стиль та все, що робить нас не схожими на інших. Стильні люди, стильні смаки та речі, які будуть у тренді ще не один рік. Отже, на другій вечірці ми говорили про те, як зробити незабутньою не тільки вечірку, а й свій власний образ. Акценти: стильні люди та дружня атмосфера, дрес-код – вільний, напої – не більш, як 12%, настрій – мотивовані розвиватися.
Про ознаки "хорошого смаку" в житті
Не має значення, чи ти купуєш речі за кілька тисяч доларів, чи із секонд-хенду. Головне – підібрати гардероб таким чином, щоб навіть непоєднувані, на перший погляд, між собою речі виглядали на тобі вражаюче. Якщо ти знаєш, що тобі личить, у тебе є відчуття прекрасного, то будь-яку річ можна комбінувати так, щоб отримати у відповідь "вау"!

Мені завжди хочеться, аби в образі було щось, на чому затримується погляд.
Про те, як розставити акценти для вдалої вечірки
Завжди запам'ятовуються незвичайні дрібнички. Ліхтарики, свічки, серветки, красиві прибори. Якось я була на вечірці, де акцентом стали панно із фруктів. Це було дуже красиво. Картини, викладені з фруктів і ягід, які можна їсти. Майже нічого не пам'ятаю з тої вечірки, але цей яскравий образ закарбувався у пам'яті.
Про ідеальну вечірку
Особисто для мене, перше правило ідеальної вечірки – відсутність тостів. На всіх вечірках, де я була організатором, у мене було правило – ми не виголошуємо ніяких обов'язкових промов. Дуже важливо, щоб була різноманітна їжа і напої, щоб кожен знайшов для себе те, що йому до вподоби. Щось з класики, щось з нових смаків. Наприклад, класика – вино та ігристе, а нове – пиво з ягідним смаком, як Kronenbourg 1664 Blanc Fruits Rouges. Ідеальна вечірка – це коли всім весело, всі посміхаються і ніхто не сидить у телефонах. На моїх вечірках сторіз знімають рідко.
Про те, що визначає стильну людину
Стильну людину можна впізнати за асоціаціями, які з нею пов'язані. Стильна людина – це людина, яка запам'ятовується своїм стилем та асоціюється із ним.
Про різницю між модою та стилем
Мода – це те, що популярне на даний момент. Те, чого багато хто хоче. Люди вважають ці речі актуальними і красивими. Стиль – це здатність з усього обрати те, що пасує саме тобі, найкращим чином тебе презентує.
Євген Клопотенко
Шеф-кухар, бізнесмен, кулінарний експерт
Третім на свою вечірку гостей запрошував Женя Клопотенко. Тематикою його івенту стала висока (і проста, але смачна) кухня Франції. Шеф-кухар за професією, Євген дивував гостей авторськими рецептами та історіями закулісся кулінарної справи. Компанія підхопила тему і почала фантазувати, вигадуючи нові рецепти. Акценти: смаки, які не куштуєш кожного дня, дрес-код – щоб зручно і комфортно, напої – які підходять до страв, настрій – експериментаторський.
Про ознаки "гарного смаку" на вечірці
Для мене, як для поціновувача різноманітних смаків в їжі та напоях, звісно, головними акцентами кожної вечірки будуть страви і напої, які до них пасують. Якби я планував італійську вечірку, то там можна було б почути запальну музику венеціанських музикантів, я б частував гостей пастою та соусом Песто...

А от якби планував французьку вечірку, то навпаки, переважала б елегантність у всьому: починаючи з місця проведення і закінчуючи ідеально сервірованим столом. Французькі страви самодостатні, але я знаю невеличкий секрет, який може розкрити їхній смак на 100% – це, звісно ж, правильний напій. Для своєї вечірки у французькому стилі я обрав Kronenbourg 1664 Blanc Fruits Rouges.


Про ідеальну вечірку
Обов'язкові атрибути ідеальної вечірки – це крута компанія, крута їжа і круті напої.
Про оригінальні рецепти
Влітку має бути щось просте і оригінальне. Кавун на грилі із чилі та сіллю, наприклад. Можна додати крем-сир або сир, який розплавиться і буде тягнутися, як моцарела. Це мій маст-трай нинішнього літа.
Про те, як бути гурманом
Важливо не боятися куштувати. Кожен смак стає частиною палітри. Він формує наше відчуття повноти життя. Іншими словами, гурман – це людина, у якої є класний смаковий досвід. Вона багато дегустувала, тому і розуміється на їжі, адже має з чим порівнювати.
Про нові смаки та класику
Загалом, я за нові смаки. Кожен мій день складається з нових поєднань продуктів, а сніданки ніколи не повторюються. Незважаючи на це, є моменти, коли класика важлива. Для мене прикладом класики, від якої не варто відступатися, стала італійська кухня. Чому саме вона? Італійська кухня – це просто набір найкращих у світі продуктів. Вони ідеальні самі по собі, тому й залишаються класикою.
Аліса Ілієва
Тревел-блогер, модель конкурсу VBA, менеджер інтернет-проектів Vogue Україна
Темою вечірки Аліси Ілієвої стали подорожі. У даному випадку – Франція та все, що з нею пов'язане. Вдома у Аліси кожен предмет мав своє призначення та місце: прибори пасують до посуду, серветки - до свічок на столі, а напої, навіть за дизайном обгортки, нагадують кольори французького прапору. Акценти: смаки та аромати Франції, дрес-код – зі смаком, напої – літні, настрій – бажання об'їхати весь світ.
Про ознаки "гарного смаку"
Для мене хороший смак – це, перш за все, гармонія у зовнішньому та внутрішньому світі. Хороший смак – це стриманість в образі і твоє оточення. Якщо розбити ці ознаки на п'ять сфер, то отримаємо: перша сфера – зовнішній вигляд та стиль. Друга сфера – харчування. Третя - подорожі. Четверта - речі, якими ти себе оточуєш. П'ята сфера – спілкування. Люди, з якими я спілкуюсь. Я обираю людей інтелігентних, освічених, зі схожими на мої поглядами.

Гармонія у всьому – це для мене дуже важливо.
Про те, як розставити акценти для вдалої вечірки
Акценти на вечірці задають тон і роблять її незабутньою. Інтер'єр, екстер'єр, сервірування столу, акценти у напоях, в їжі, а також оригінальні, нові і нетрадиційні смаки, що можуть бути несумісними, на перший погляд. Щось таке, що ти не куштуєш кожного дня. Якщо ти пробуєш щось нове, воно тобі може потім припасти до душі. На моїй вечірці ми питимемо Kronenbourg 1664 Blanc Fruits Rouges зі смаком малини, це також досить нетривіальний смак, як для пива.
Про ідеальну вечірку
Ідеальна вечірка – це люди, які тебе оточують. Стиль вечірки, її наповнення та атрибути. Наприклад, все оздоблення в одному кольорі, задана тема вечірки, кожен гість прийшов не абияк, а під особливу тематику. Я обрала тематику Франції та подорожей. Влітку може бути цікавою фруктова тематика, коли всі гості мають бути яскраво одягнені. Коли у вечірки є дрес-код, він задає певний настрій, запам'ятовується.
Про країну-синонім "гарного смаку"
Гарний смак для мене – це, звісно ж, Франція. Друга моя улюблена країна – Італія. Звідти походить дуже багато трендів, у тому числі, в інтер'єрі.
Про різницю між модою та стилем
Подорож стає незабутньою тоді, коли ти вмієш "зупинитися у моменті", відчути дух місця, в якому знаходишся, вмієш бути відкритим країні, до якої приїхав. Не їси те, що звик їсти вдома, а куштуєш місцеву їжу, наприклад. Я вважаю, тільки таким чином можна отримати незабутні враження.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: