Cпецпроекти

Любов, їжа, Martini: гастрономічний луна-парк MARTINI FOOD LOVE на арт-заводі «Платформа»


0 1650 88

Останні вихідні весни варті того, щоб провести їх з друзями та неодмінно яскраво. Детальніше про те, яким був перший гастрономічний луна-парк MARTINI FOOD LOVE на арт-заводі «Платформа» – у нашому звіті.

Вихідні на MARTINI FOOD LOVE найкраще описує італійська фраза «dolce farniente» – буквально «солодке неробство». Нею італійці називають особливий гедоністичний стан, коли ти не робиш нічого нібито важливого, а насолоджуєшся бездіяльністю, чи то, правильніше сказати, тим, що робиш начебто неважливі речі (які насправді дуже важливі). Саме насолода тим, на що ми, зазвичай, не можемо знайти вільну хвилину, і стала лейтмотивом вихідних. 

На заході презентували новий коктейль літа – Martini Fiero&Tonic зі смаком червоного апельсину. Гастрономічний луна-парк відвідали 10 тисяч гостей, тож Martini вже анонсує наступний, не менш захоплюючий івент, що відбудеться наступного року. Але поговоримо про те, що відбулось на MARTINI FOOD LOVE.

Їжі буквально відвели одну з головних ролей свята. Зустрічав гостей справжній музей-фотозона, який розповідав про історію гастрономії. Тут можна було дізнатися про те, як харчувалися наші предки різних періодів, та зробити світлину на згадку зі стилізованими натюрмортами.

Від їжі історичної гості свята переходили до їжі фізичної. Насамперед, з нею можна було зробити те, що в дитинстві усім забороняли робити батьки – погратися. У Музеї їжі цю ідею втілили на всі сто. Овочеві музичні інструменти, морозиво-психотерапевт, паста-інстаблогер, цукрова вата-терменвокс та безліч інших фуд-активностей зібрали сотні дорослих та дітей та допомогли дізнатися багато нового про звичні продукти. Крім того, у павільйоні працював Театр їжі, де проводив гастрономічні лекції відомий шеф-кухар Євген Клопотенко. Гості, які на них завітали, мали нагоду скуштувати незвичні поєднання продуктів разом з Martini та дізнатися більше про те, як наші емоції впливають на сприйняття смаку.

Після поживи для мозку, гості свята могли підживити й тіло. Тут у нагоді став справді величезний фуд-корт з італійським настроєм. Його учасниками стали чимало популярних закладів Києва, як-от «Итальянская редакция», Good Girl, Milk Bar, Mercato, Vabene, «Хлебный», «Маца и Устрицы», One love coffee та багатьох інших. Попри те, що не всі учасники подавали страви італійської кухні, загальний настрій фуд-корту відповідав заданій темі. Цьому сприяв як декор локації, так і викладка інгредієти та подача страви – витончено і дещо розслаблено – так, якби це зробила справжня італійська nonna у маленькій приміській таверні. Родзинкою фуд-зони став довжелезний загальний стіл, що простягнувся на кілька десятків метрів. Завдяки йому кожен міг почуватися, немов на справжньому родинному святі. Однак, звичні місця для тих, хто хотів більше приватності, теж були.

На цьому гастрономічні цікавинки не закінчились. На гостей свята чекала справжня алея фермерів. Окремі зони з хлібом, свіжим сиром, овочами та м’ясними делікатесами утворили справжній конвеєр, на якому кожен охочий міг створити власну оригінальну брускету та дізнатися більше про походження продуктів, з яких вона складається. Зокрема, побачити, як випікають хліб та виготовляють сир.


Для тих, хто втамував голод і цікавість, команда свята підготувала безліч активностей. Насамперед, кінотеатр просто неба на Зеленій галявині, де від ранку до вечора транслювали класику європейського кіно. Гості, які прийшли з дітьми, могли скористатися програмою від ігрового простору KASHA. Для дівчат працював G.Bar. Ну і усі, без винятку, мали нагоду послухати виступи артистів на музичній сцені. В суботу гостей свята розважали Счастливые люди, Женя Галич і Нудли, Rozhden, Constantine та Alina Pash. В неділю можна було послухати Lemojovie, гурт [O], Cape Cod та The Maneken. 

Найважливішою частиною свята, звісно ж, став Martini, зокрема, 6 тематичних барів, розташованих на території арт-заводу. Коктейлі на основі різноманітних вермутів чудово доповнювали усі страви. Найприємніше, звісно ж, те, що їх можна було взяти з собою всюди – від зручного крісла у зоні перед музичною сценою до 10-метрового оглядового колеса, де так приємно було зустрічати захід сонця.

Крім того, що розваги на святі MARTINI FOOD LOVE були, безумовно, приємними, вони принесли ще й чималу користь, адже кошти від продажу квитків направили на благодійність.

 

Наша Facebook-страница
Підписуйтесь на нас в Facebook

Прокоментувати

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Вибачте, для коментування необхідно увійти.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: